luni, 21 iulie 2008

Eu ce sunt, Emo sau Roker?


Sa incepem cu o poveste emotionanta despre tolerantza, putere de intzelegere, acceptare si indiferentza. Dragi nostri tigani, cocalari, tzarani si romani tziganizatzi cu aere de impresari si figurantzi, prin intermediul acestor rinduri vrem sa ne facem publica ura noastra fatza de voi, ura ce ne consuma din interior si ne macina zilnic deoarece nu putem face nimic sa va exterminam de pe fatza pamantului. Sunt total de acord cu politica italienilor de a amprenta totzi nenorocitzii care isi fac veacul prin peninsula cersind, tilharind si furind si nu am nici cea mai mica remuscare atunci cand aud ca a mai murit cate un tzigan in chinuri groaznice. Daca noi nu am fost in stare sa ii civilizam poate reusesc macaronarii. Sustin plecarea in masa a jegului din tzara si asta pentru ca mie imi place România. Avem o tzara frumoasa, pacat de specimenele colorate ce locuiesc aici cu senzatzia ca pot face orice fara sa raspunda pentru actiunile lor. De unde atata ura etnica? Este a doua oara intr-o saptamana cand sunt, suntem facutzi "Emo" de niste persoane care nu au nci cea mai vaga idee despre acest curent. Daca nu stii cu ce se mananca nu cataloga... terminatule si incearca sa nu mai faci confuzii ca niciodata nu stii cand te lovesti de niste nazisti "prietenosi" care nici ei nu fac diferentze intre tzigani.

Ma rog, ceea ce s-a intamplat cu adevarat si care m-a adus in acesta stare de nervozitate s-a petrecut in parcare la Mc donalds cand ne aflam in masina si incercam sa mancam porcarii capitaliste. Un BMW albastru plin ochi cu tzigani si cocalari care mai de care mai sclipitori si chipesi parcheaza linga noi. In spate, printre ei se afla si un copil (cu lantz de aur la gat) de maxim 10 ani, Ionutz pe nume, am aflat asta cand unchiul sau tatal lui l-a atentzionat cu privirea atzintita asupra noastra:

"-Uite Ionutz, Emo, ai vazut la OTV! Sa tzi minte!"


Noi eram 5 in masina, patru tipi si o fata, nici unul dintre noi nu am scos nici un cuvant ci doar ne-am uitat unul la altul si am zambit asa a scarba. Dupa ce scursurile s-au dat jos din BMW am realizat ca si noi aveam un Ionutz in masina, si abia atunci mi-am imaginat ce frumos ar fi sunat o replica :

"-Uite Ionutz, Tzigani, ii vezi peste tot, sa tzi minte!"


Si cel de-al doilea eveniment neplacut a fost cand doi tineri puberi, virgini atat la creier cat si pe plan sexual cu ten alb dar cu sange de cocalar infiltrat in vene prin intermediul manelelor au tzint neparat sa ne demonstreze ca smecheria se invatza de la varste fragede. Noi ne vedeam de traba noastra la mosor, discutam despre carnea de vinat si daca porcii crescutzi acasa sunt lasatzi liberi si apoi vinatzi, atunci carnea lor se transforma in carne de vinat? Timp in care Shmecherii, cu doi de "shm" treceau pe strada cu salamu in telefon, unul dintre ei... teribilist din fire a simtzi nevoia sa se afirme in fatza prietenului sau cum stia el mai bine asa ca a scos pe gura asta:

"Minca-mi-atzi pula de Emo"

Dupa cum am zis.. este a doua oara intr-o saptamana cand sunt facut emo, in scurt timp o sa ajung si eu sa cred ca fac parte din curentul respectiv desi in urma unui test realizat pe net a rezultat ca nu sunt decat 8% emo. (Trebuia sa-l fac, sa ma asigur, poate cocalarii au un simtz aparte prin care isi dau seama cat de emo esti, si noi traim in necunostintza de cauza)

Imediat dupa ce a reusit sa scoata pe gura propozitia fermecata noi, cei shase l-am atentionat verbal sa se potoleasca si sa-si vada de drumul lui, moment in care asta comenta ca prostu fara sa se mai opreasca. Atunci cand cautzi scandal faci rost de el imediat, am sarit gardul si am inceput sa alerg spre el cu injuraturile de rigoare, asta se orpeste in mijlocul intersectiei scoate telefonul sa-si sune tovarashii sa-l salveze, il mai atentionam odata...

"Lasa telefonu, calmeaza-te si du-te la treaba ta"


N-avea el nici o treaba, suna pe cei mai smecheri pe care ii stia...


"Alo... ba venitzi ba ca m-am luat cu Rokeri....sa moara mama! Da ies acuma din gradina sa ma omoare"


Il mai avertizam odata sa se potoleasca, insa el o tzinea pe a lui... ca ne face, ne drege ce suntem noi smecheri... ne muta el din cartier, clishee de cocalar. Cam acum s-a enervat Avaton care a sarit gardul si a inceput sa fuga dupa dobitoc, disperarea cocalarului era direct proportionala cu
nervozitatea lu Ava, care a jurat ca daca il prindea ii rupea dintzii pe bordura (figura de stil). Intre timp au aparut si intaririle boului.. inca doi tipi, un clasic tragator de fiare si inca un baiat la bermude si shlapi. Au inceput discutziile, baiatu de merge des la sala avea spirit de impaciuitor asa ca am discutat cu el, i-am explicat toata intamplarea. Cocalaru de a injurat acum nu mai recunostea nimic, zicea ca tot ceea ce a zis a fost "Ce facetzi bai Emo!" sau ceva in genu. Pina la urma a intzeles si "culturistu" ca noi nu saream asa pentu nimic si l-a luat pe dobitoc deoparte sa-i explice ca el a gresit si ca daca vrea scandal face rost de el repede. A plecat fiecare la treaba lui insa noi am ramas cu o intrebare existentziala intiparita in minte:

"-Noi ce suntem pina la urma, Emo sau Rokeri?"

2 comentarii:

ces spunea...

112? AJUTOR! :)

Marco spunea...

Nici una nici alta,lesinatii astia nu prea stiu sa deosebeasca lumea...decat prin manelist si nemanelist :D