Eu am vazut la televizor zilele trecute niste intreprinzatori care s-au apucat de crescut melci si strutzi. Cica Strutzii sunt cel mai usor de crescut, daca au trecut de primul an de viatza nu mai au nici pe dreaq... potzi sa ii ungi cu toate bolile ca nu se lipeste nici una de ei. De frig nu sufera ca in desert, acolo la ei acasa, noaptea sunt temperaturi cu minus si nici de caldura nu le e frica, am auzit eu ca e cald rau ziua in desert. Din cresterea strutzilor n-ai cum sa pierzi... doar un kil de carne de strutz costa la mangazon 1 milion de lei, si un singur strutz are 130 de kile... din care sa zicem ca 80 de kile sunt carne macra. 80 de kile = 80 de milioane. Pai numai un strutz daca apucam sa crestem ne luam biciclete totzi. Itzi dai seama daca facem rost de 100 de strutzi cate biciclete ne luam? Si apoi itzi mai raman si pielea si penele. Din pielea unui strutz poti sa faci 6 perechi de cizme 5 curele, 7 biciuri pentru sex shopuri, 3 camasi de piele si 4 compleuri cu tot cu trenchcoat pentru motociclisti. Nu se arunca nimic in afara de matze si oase, si ca sa le folosim si pe astea putem sa ne deschidem o ferma de crocodili linga pe care sa-i hranim cu resturile de la strutzi. Partea buna la ferma de strutzi e ca nu poate fi atacata de vulpi sau dihori. Daca ar veni o vulpe de exemplu sa fure un strutz s-ar speria:
"-Sa maora mama cata gaina, ma duc sa iau intariri"
"-Ba ursule, uite peshtele asta inapoi, si hai cu mine sa itzi arat cata gainile am gasit"
Sau se duce direct la lupi, care o ard ca un fel de familie din mafia italiana
"-Sarulaba nashule Lupino!"
"-Che coza voi vulpe?"
"-Am gasit niste gaini uriase si nu am cum sa le fur, sunt imense, ma gandeam ca poate ma ajutati voi"
"-Gaina uriasha dici?"
"-Da, le-am vazut cu ochi mei, uite am facut si poze cu telefonu!"
"-Si, o sa te ajutiamo, dar itzi fac o popozitione pe care nu o poi refuzare!"
"-Ce propunere?"
"- No lo so... ma mai gandesc!"
Regula de baza intr-o ferma de strutzi este ca nimeni sa nu faca miscari bruste, strutzii sunt animale foarte sperioase si cum la noi pamantul nu e ca nisipul, capul lor s-ar strivi instantaneu in tentativa de a se ascunde. O solutzie ar fi sa punem perne pe jos, da atunci poate ii apuca somnu.
Broscofarm Râia S.R.L
Una dintre afacerile inexistente la noi in tzara si cu investitzie minima ar fi o ferma de broaste, sau doar de picioare de broaste. Ai nevoie de o balta si atat. Cica e una in Timishoara, se vinde cu 50 de mii de euro. Da nu sunt astea afaceri pentru noi, astea sunt complicate noi avem nevoie de ceva simplu ca pentru oameni lenesi. Cum ar fi o ferma de broaste tzestoase! Se bucura de profit stranepotzi tai, la cat de incet cresc alea si la cat de mult traiesc, slabe shanse sa apuci sa faci vre-un ban pe durata vietzii. Treaba buna este ca nu trebuie sa ai prea multa grija de ele, le pui mincarea intr-un coltz al tzarcului si ele in coltzul celalalt, asa le ajutzi sa faca si miscare si nu mai ai nici tu treaba pentru trei zile.
"-Si cu ce te ocupi, de stai asa toata ziua si nu faci nimic?"
"-Cresc broaste tzestoase!"
"-Cresc broaste tzestoase!"
Ferma de veveritze ucigashe: "Ghinda vesela"
Daca mergem un pic mai departe am putea sa cumparam un petic de pamant in camp, fara copaci fara boschetzi, doar iarba si tzarana pe jos il ingradim si bagam inauntru vre-o 200 de veveritze turbate. Veveritze care sa-si dezvolte functii suplimentare, precum sapatul in pamant si sa isi faca vizuine subterane din care sa iasa ca popindaii. Sa stea precum oile in tzarc, fara ghinde sau nuci, fara apa, fara nimic sa le crestem pentru bataie. Veveritze de bataie cu ceafa lata, dintzii ascutzitzi, si ochii roshii. Sa ajunga sa se manance intre ele si cele mai rezistente sa le bagam la concursuri oficiale de batai intre veveritze turbate pe bani multzi. Sa le invatzam sa manance doar carne de vita, si cand scapa din tzarc sa apara la stiri cum ca "O vaca a fost atacata de o gashca de veveritze turbate , tot ce a mai ramas din saracul animal au fost cutia toracica, ugerul si coarnele." Cu ajutorul carnii de vaca sa le antrenam sa sara la gat. Asta e relativ simplu, se baga 100 de veveritze intr-o lada frigorifica de dimensiuni mari, se lasa capacul deschis si deasupra lazii se atarna juma de vaca taiata cu drujba, astfel incat sangele sa se scurga pe ochii veveritzelor turbate de foame si sete. De aici nu mai este mult pina la salturile mortale ale mamiferelor cu coada stufoasa catre bucata de carne cruda. Imediat dupa antrenament se ia un voluntar se introduce in tzarc si care dintre cele 100 de veveritze nu sare la gat este prinsa (tranchilizata, n-ai cum sa te apropii altfel de ele) si reintrodusa in programul "Atac la Jugulara".
Acum nu ramane decat sa facem un dosar bine pus la punct si sa mergem cu el la Uniunea Europeana sa obtinem ceva finantzare pentru unul dintre aceste proiecte de real succes!
Un comentariu:
Unde nu-i bani...e idei!
Trimiteți un comentariu