vineri, 18 iulie 2008

Ai pod la teatru ?


Cine a dat la lopata, cine a carat roabe cu moloz, cine a dat la matura si cine a taiat copaci uscatzi cu drujba manuala s-a bucurat sambata, intr-un final, de deschiderea oficiala a teatrului de vara CAPITOL. Muzica, film, bautura ieftina si atmosfera relaxanta, totul ok. Eu pe o banca mai in spate verificam daca exista vre-o samantza de internet wireless in locatie direct de pe un iPod Touch, era ceva net dar nu functiona corect asa ca am inchis aipodul si l-am pus la locul lui ferit de shokuri, si alte pericole, adica in husa de protectie. Dupa ce am mai socializat prin stanga si prin dreapta si nu am intzeles nimic din filmul Star Treck dublat in limba germana care rula pe ecranul imens, am decis ca este momentul sa plec. Ies pina afara vorbesc cu ai nostrii si ne hotaram sa plecam in pipera la Tudor.

In momentul in care am intrat in incinta teatrului sa-i salut pe cei care mai ramaneau acolo observ ca aipodul nu mai era la locul lui, ma caut linistit in buzunare convins ca e pe acolo pe undeva, dar nu era in nici unul dintre cele 6 buzunare ale mele intoarse pe dos. Incet dar sigur intram in panica, ma duc direct la locul unde am stat initzial si ma apuc sa caut, aici erau asezate alte persoane, le-am ridicat de pe banca le-am explicat despre ce este vorba si am cautat in continuare fara rezultat. Mi-am lasat numarul de telefon la unul dintre tipii de pe banca cu scopul ca acesta sa ma sune daca imi gaseste aipodu. Plec mai departe, caut cu o lumina asemanatoare cu cea de la brichetele cu led prin toata curtea de jos, chiar si in tzarcul iepurilor, dar nici urma de ipod. Am urcat pe scarile din dreapta incet cercetind fiecare treapta in parte, am luat balconul la pasi maruntzi si am coborat pe scara cealalta la fel de incet sperind sa gasesc gadjetul. Nervos pina peste cap ies pe strada in fatza teatrului si ma duc direct la Avaton sa il intreb daca iarasi face glume proaste si daca mi-a luat el aipodul. Asta se uita la mine ca dobitocu si facea o fatza dinaia ca si cum nu ar intzelege ce se intampla. Imi da de intzeles ca nu stie nimic de aparatul cu pricina. Tot mai nervos ma intorc in teatru, si incep sa caut dinou, dau pe toata lumea din drumul meu, caut pe scena,linga scena,pe linga bar, pe scari dinou, pe balcon, pe sub decor, pe linga decor, nici urma de aipood. Vorbesc cu organizatorii si ii rog sa verifice si ei a doua zi, si daca il gasesc sa ma anuntze. Asta a fost.. l-am pierdut... hai sa mergem.

Ne urcam in masina si plecam, la cat de nervos eram conduceam haotic si era sa fac un mare accident la o intersectie cu magheru, in timp ce Avaton din spate ma freca la creieri ca el vrea muzica, sa-i pun lui un CD cu muzica. La ce nervi aveam numai de muzica lui nu-mi ardea mie. Si cand am ajuns pe la ASE am zis sa-i fac pe plac si sa-i pun niste muzica omului. Dau sa deschid torpedoul ca sa scot teancul de CD-uri, la care asta zice."NU, nu de acolo, eu vreau de aici de la cotiera Cd-uri cu muzica frumoasa". Deschid capacul de la cotiera si dau sa bag mina intre cd-uri, moment in care Avaton zice "Da-mi si mie husa aia neagra de ochelari care e acolo".

Pun mina pe husa... si in ea nu era decat Aipodu meu. L-am injurat bine de tot pe Avaton, mi-am bagat si mi-am scos si nervi mei au urcat si mai sus. Am pus frana brusc si am tzipat:

C:-Da-te jos!, Datzi-va Jos (ca mai avea si un complice, pe John)

A:-Ti-am zis John ca mergem pe jos acasa !

I-am lasat pe bulevardul Dacia, pe jos, si am plecat, dupa 100 de metrii am inceput sa rad de toata faza si am oprit sa-i astept. Parca nu mai veneau... mergeau agale si fumau.

C:-Hai mah, urcatzi!

A:-Stai sa terminam de fumat !

Auzi la ei, dupa ce ca i-am iertat, mai faceau si fitze acum. Intr-un final am ajuns si in Pipera la Tudorica, ne-am uitat la un film foarte prost pe "Acasa cutie birou" dupa care am plecat fiecare la casele noastre !

Avaton are 1-0 si cu mine, dar urmeza sa i-o coc si eu cat de curand !

Niciun comentariu: