marți, 13 ianuarie 2009

Hai la bai la Bucuresti !


Madam Nuţi Udrea, noul ministru al turismului, a venit cu un plan extraordinar pentru dezvoltarea turistică a Bucureştiului, transformarea capitalei într-o staţiune balneoclimaterică. Proiectul este simplu: Se trage o conductă de 40,5 ţoli de la Băile Felix pînă la Geoagiu Bai la o adâncime de 342 de metri sub pamânt, trece prin Călimănesti Căciulata unde se intersectează cu a doua magistrală de apă termală pe 35,3 ţoli care vine direct de la Herculane trece prin Olăneşti, pleaca o teava si de la Govora şi merge spre Pucioasa, face un cot brusc la Amara şi vine puternic spre Bucureşti. În acelaşi timp, camioane pline de nămol de calitate ''antia'' pleacă de la Thechirghiol pe autostrada soarelui direct spre centrele de tratement ale bolnavilor de reumatism. Evident, întreaga infrastructură va fi pusa la punct în mai puţin de 3 luni din fonduri europene, iar primele bazine cu apă termală din Bucureşti o să apară în piaţa Romană lîngă Mc Donalds şi pe bulevardu' lu Ceauşescu. Toate fântânile artezie ale dictatorului vor fi umplute cu apă caldă şi imprejmuite cu garduri de sârmă ghimpată înalte de 5 metri. Accesul se va face printr-o singură poartă, iar biletul de intrare nu va depăşi suma de 30 de ron, preţ în care primiţi un şezlong de unică folosinţă cu care puteţi pleca acasă pe post de suvenir şi o oră gratis de parcare.

Se va construi o baie comunală cu apă termală în piaţa revoluţiei şi un centru de reabilitare şi tratament cu apă şi nămol în fiecare Mall din bucureşti. Alternativa românească la SPA-ul occidental. În fiecare zi de luni şi miercuri băile comune vor asigura accesul la un preţ redus pentru studenţi şi elevi, pensionarii beneficiind permanent de acces gratuit.

Odată ţzevile de apă termală ajunse în Bucureşti, se face sortarea pe tipul de boli pe care le tratează. Spre exemplu, în fiecare dintre cele 6 sectoare ale capitalei + Ilfov apa din staţiunile româneşti va fi distribuită pe coloanele Radet în funcţie de numărul afecţiunilor înregistrate la ultimul recensământ din capitală.

În cazul în care majoritatea locuitorilor sectorului 1 suferă de reumatism, acolo se trimite apă de la Herculane, dacă sunt suferinzi de afecţiuni digestive sau alte boli interne, bagă pe ţeavă apă de la Olăneşti. Pentru afecţiuni ginecologice există o magistrală directă cu Sovata, femeile se pun cu buba la robinet şi trece instantaneu. Pentru plămani praf, ţăndări urmaţi un tratament cu două, trei băi la dumneavoastra acasă cu apă de la Govora şi gata, adio boală.

Odată transformat într-un oraş balneoclimateric, Bucureştiul va atrage mii de pensionari cu bilete obţinute prin casele de sănătate, pensionari ce-şi vor cheltui toate averile în magazinele de lux şi în cluburile de noapte petrecând pâna în zori pe muzică house şi dansând pe cuburi, pentru că şi-au recăpătat tinereţea datorită minunilor apelor termale din Bucureşti.

2 comentarii:

Anonim spunea...

'ai de poola mea. Io propun crearea unei bai de namol pe baza de rachetzi. Dupa cum se stie, rachetzi vindeca tot. Conducta sa fie trasa din Rep. Moldavia si sa treaca prin Bacau.

ces spunea...

"pensionarii beneficiind permanent de acces gratuit" abia astept sa ma fac pensionar!!!