sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Despre căcat !


Potrivit unui studiu , peste 95% dintre bărbati şi femei au declarat că se spală pe mâini după ce se cacă. În realitate, doar 67% se spală cu adevărat.

O persoană normală se băşeşte de zece ori pe zi, de unde rezultă că aproximativ 750 cc de gaz sunt eliberaţi zilnic în atmosferă.

Greutatea estimativă a unui căcat, scos din anus pe zi este de 450 de grame.

Cantitatea de căcat, scoasă pe cur zilnic, variază de la ţară la ţară. Greutatea aproximativă de căcat scoasă de englezi este de 106 grame pe zi. În acelaşi timp Sud-Asiaticii descarcă din ei de trei ori mai mult căcat. Diferenţa dintre naţiuni se datorează conţinutului bogat în fibre al alimentaţiei indiene.


Căcatul este făcut din: Zece părţi apă, 1 parte bacterii (vii şi moarte), 1 parte fibre nedigerabile, 1 parte amestec de grăsime, proteine, celule moarte şi mucus.

Iepurii fac peste 500 de căcăreze pe zi. Caii se cacă 4,5 kilograme pe zi, dintr-o singură descărcare, fără întreruperi. Gâştele se cacă odată la fiecare 12 minute. Urşii nu se cacă pe toată durata hibernării. Corpul lor creaza un dop intern din fibre şi păr care previne căcarea în timpul somnului.

Sursa băşinilor: Legumele precum broccoli, varza, ceapa, anghinarea, mazărea şi asparagusul. Fructe precum perele, merele şi piersicile. Cerealele, băuturile carbogazoase, laptele sau înlocuitorul de zahăr.

Bibliografie: Poo Log - A Record Keeper

6 comentarii:

Anonim spunea...

=))

VdG spunea...

Cum e posibil ca cacatul sa fie format din 13 parti? E ca si cum ai spune: sunt jumatate roman, jumatate tigan si jumatate ungur. It makes no sense. Ce redus esti :)) cu pasiunea ta pentru cacat.

Anonim spunea...

bun de stiut =))))

muream si nu stiam din ce e format cacatu' :))

ces spunea...

Nicusor de la Braila stie cel mai bine cum sta treaba cu cacatu :)

La Mosor spunea...

Fiecare parte inseamna aproximativ 7,69% din cacat, de unde rezulta ca:
76,9% din cachitz este apă, 7,69% bacterii (vii şi moarte), 7,69 fibre nedigerabile,7,69% amestec de grăsime, proteine, celule moarte şi mucus.

Irina spunea...

...si sulf. de-aia pute.