miercuri, 21 ianuarie 2009

Cu grasa pe capotă !

Plec adormit spre muncă, fac dreapta de pe şoseaua Colentina spre starda Doamna Ghica, merg 20 de metri şi imediat după staţia de autobuz îmi sare în faţa o grasă de 20 - 24 de ani maxim, într-un trening albastru cu un plic de poze developate în mână. Frânez brusc, mâzgă pe jos, maşina alunecă, grasa speriată fuge, dar nu apucă să scape: Poc ! Trosc! Zdrang o iau pe capotă, pe partea dreapta, si cade lemn pe carosabil.

Opresc în mijlocul drumului, mă dau jos din maşină, asta prăvălită pe partea stânga lângă bordură. O ridic de pe jos repede şi o întreb dacă este ok, dacă vrea să o duc la spital, să chem salvarea ceva, asta nimic. Iniţial am crezut că este retardă şi că nu poate să scoată cuvinte pe gură ci doar sunete de neînţeles (îngă, îngă), probabil din cauza sperieturii sau a şocului nu mai putea să vorbească coerent.

O mai întreb de 2-3 ori dacă este ok şi dacă vrea să mergem la spital, apare şi un turc, martor al accidentului, care-i dă o sticlă cu apă, asta bea câteva guri şi începe să vorbeasca lucid. Am întrebat-o de ce dracului traversează prin loc nepermis, de ce nu se asigură şi ea îşi cerea scuze, lasă-le dreacului de scuze. Era murdară peste tot de mîzgă, pe faţă, pe mâini, treningul nu mai era albastru, era negru de jeg de pe asfalt.

Aşa deodată, apare de nicăieri un tip, genul de cocalar de cartier, cu diamante în urechi, gata să mă linşeze că m-am tamponat cu grasa. Nervos tare s-a înfipt în gâtul meu în timp ce domnişoara accidentată trăgea de el să-i explice că ea este cea vinovată. Cocalaru cu creier lipsă nu vroia să înţeleagă faptul că grasa a sărit în faţa maşinii, o ţinea pe a lui. L-am luat frumos, i-am arătat botul maşinii că nu are nimic, deci impactul nu a fost unul grav, grasa i-a mai zis încă odată să se liniştească pentru că ea este vinovată şi că vrea să meargă acasă ca şi aşa blocăm circulaţia.

Asta era adevărat, în spatele meu se facuse deja o coadă mare de maşini care claxonau. Cocalarul nervos dacă a văzut că nu-mi poate face nimic mie şi-a vărsat nervii pe cei care stăteau la coadă. A început să scuipe maşinile şi să dea cu picioarele în ele. Prima victimă a fost un camion dinăla mic de cară termopane, care, la 15 metri după mine a oprit, iar şoferul s-a dat jos cu o bâtă de basseball în mână, chitit să-i rupă capul cocalarului caratist. Nu ştiu cum s-a terminat conflictul iscat între cei doi pentru că am plecat imediat. Probabil bâta de "basebal" s-a lipit frumos pe dantura cocalarului. După incident am mers direct la udrişte unde am dat o declaraţie, sa nu am surprize mai târziu că "am fugit de la locul accidentului." Aşa mi-am început eu această zi minunată de ianuarie. Băgami-aş pula în ea de mâzgă!


Un P.S. Ironia face că în urmă cu câteva ore, mai precis pe la 5 dimineaţa făceam un
test pentru a afla ce fel de şofer sunt. Rezultatul: 75 de puncte. As la volan! Pentru o fracţiune de secundă m-am gândit că n-am mai făcut un accident de mult şi cum ar fi ca mâine să fac accident?

Alt P.S. TRAVERSAŢI ÎN PULA MEA PE TRECEREA DE PIETONI, SAU ASIGURAŢIVĂ ÎN SLOBOZ ÎNAINTE SĂ TRECETI STRADA ILEGAL !

2 comentarii:

Anonim spunea...

da, una dintre "must-urile" mele e sa traversez autostrada cu ochii inchisi, cand e trafic normal eventual sa sar si gardul despartitor daca are asa ceva, m am gandit eu mai bine si trebuie sa mi fac o secta si sa ii pun pe membrii sa treaca primii si dupa ce calculez probabilitatea de a fi lovit de o masina, de mai multe masini, spitalizare, deces, potop si alte tampenii probabil m as plictisii si nu as mai face nimic, poate m as muta in Elvetia.

ces spunea...

=)))))))))))))))))