luni, 17 noiembrie 2008

Criza economica, porcu si laptopu


Da, in plina criza mondiala eu mi-am cheltuit toti banii pe un laptop, adica toti banii mei si o parte din banii prietenilor ca a trebuit sa ma imprumut de 6 milioane ca sa pot achizitiona jucaria. In primele zile noul computer mi-a acaparat atentia in totalitate si nu am observat ca incet dar sigur ma afund intr-o criza financiara personala!

Porcul salvator


In urma cu un an am fost in Pracktiker si mi-am cumparat un porc albastru desenat cu ornamente de craciun, era un porc ca toti porcii care isi traiesc viata pe post de pusculitza. Sa nu va imaginati ca este un porc mare nuuuu, este minuscul, il poti tine in buzunaru' de la spate, cu conditia sa nu te asezi. Cred ca mai mult de 350 de mii in monede de 5 mii nu incap in el.
Scopul lui era sa ingita cat mai multe monede de 5 mii de lei cu care apoi mergeam in Carrefour la tonomatele de bile de cauciuc, large size. E 15 mii bila, la fiecare saptamana cumparam aproximativ 20 de bile din monedele pe care le bora porcul. Cand in Carrefour nu mai erau tonomatele de bile porcul n-a m-ai avut un scop in viatza, si cum perioada sarbatorilor trecuse de mult mi-a venit o idee ca sa-l reduc la viatza. Cum sa am un porc albastru cu stelutze si globulete pe el? Porcii sunr roz si veseli, asa ca n-am stat pe ganduri prea mult. Am luat porcul si l-am dus in bucatarie si l-am vopsit roz , l-am lasat la uscat pe balcon, i-am facut ochii, ratul si copitele cu markeru negru si l-am mai inveselit. Avea iarasi un scop in viatza, era roz, ornamental si in acelasi timp facea si bani. A trecut ceva vreme de cand l-am vopsit, uitasem de el deja, nu-l mai hraneam, si nici nu simteam ca am nevoie de el, pina azi! O sa vedeti cum m-a scos porcul din criza.


200 de mii = 5 litrii de benzina

Dupa cum ziceam, mi-am luat laptop si nici macar nu scriu de pe el postul asta ! In tot acest timp de la achizitionare si pina acum nu cred ca am amortizat 5 mii de lei din el, dar ce mai conteaza asta. (Am lapoptu deschis, misez direct da pa hard, mincati-as!). Criza ma lua pe la spate si eu nu realziam, aseara cand am plecat de la Ava's Club observ ca becul de la benzina era galben ca coptura (Nicushor stie). Am stat si am analizat situatia: 100 de mii in buzunar, 120 de mii de recuperat de la Bobina, 120 de mii de recuperat de la Ces, de returnat 6 milioane. Siuatia mirosea naspa rau, pentru ca a doua zi ma si vedeam cu imping masina spre munca pe la arcul de triumf. Ces vine cu solutia salvatoare, il duc pe el acasa si imi da el datoria, cu 220 de mii in buzunar m-am oprit la benzinarie, am pus 5 litrii = 200 de mii, deci mai am fix 20 de mii si 7 tigari. Ajung acasa imi fac de lucru si pe la 3 ma bag in pat, la 3:30 suna telefonul era cineva care imi cerea nimic altceva decat bani!
Acea pesoana era la Ava acasa si nu mai putea sa plece ca nu avea bani de taxiu si s-a gandit la mine ca as putea sa o ajut eu.
-Pai dc plm ma suni pe mine?

-Sa-ti dea Ava bani!

-N-are!
-Pai nici eu n-am ca are Bobina sa-mi dea 120 de mii
-Chiar n-ai?
-Nu, nu am deloc, ba da, exista o solutie !
-Care?
-Am un porc roz plin cu monede de 5 mii, vrei asa?

-Hmmm! Daca te duci sa le schimbi!
-Ete pula ma duc eu sa le schimb, daca vrei vii si le iei si gata !

-Numai lasa ca vad eu cum fac.
-Bine, eu ti-am zis, atat am, monede de cinci mii!
-Ok, vorbim Pa!
-Pa!
Dimineatza cand m-am trezit am golit porcul si am bagat 200 de mii in monede de cinci mii in buzunar, destul de grele ce-i drept dar m-au ajutat. Mi-am luat tzigari de 65 de mii si am fost si la Mecdonalds si mi-am luat un hamburger
tot cu monede(apropo s-a scumpit e 30 de mii) . La munca am bagat o punga de saleuri de 34 de mii, spaga 1 mie si un cico de 40 de mii si acum astept sa vina "cascavalu" ca e zi de salariu si am de platit datoriile.
Concluzia este cat se poate de simpla:
Nu va luati laptop daca nu aveti porc!

2 comentarii:

Anonim spunea...

sa ma treci si pe mine la datorii ba!!=))))))))

Anonim spunea...

am uitat sa-mi bag pula, da, am si la zeke 200 demii datorie