joi, 11 august 2011

Trafic la Vamă!

Vară, Vama Veche...lumea pe plajă îşi prăjeşte bucile şi alte hălci de carne la soare făra nicio grijă. În acelaşi timp un telefon sună într-o încăpere cu aer condiţionat.
-Alo!
-Da!

-Guguştucul a părăsit cuibul?

-Afirmativ, guguştucul urmează să atace ţinta în 30 de minute!

-Câte?
-5

-Sunt împachetate bine?

-Da!

Revenim în Vamă, lumea se întorcea pe spate să se bronzeze şi între craci că bucile aveau deja crustă de şniţel, cînd, de nicăieri apare un elicopter alb de mici dimensiuni care survolează plaja. Un cetăţean bronzat cu model de cruce pe piept duce mâna streaşina la ochi şi zice:

"-Ăsta e Mazăre, a auzit că e mai scump în Vamă decât în Mamaia şi vrea să-l vadă Paparazzi aici!" Tocmai cînd o domnişoară de vre-o 45 de ani se ungea cu cremă protectoare pe sânii ei toplesşiţi de căldură elicopterul s-a apropiat şi mai mult de plajă. De data aceasta cetăţeanul crucificat pe altarul bronzului a zis:
"-E Mazăre, că are ochii albaştrii"

Atât de aproape era elicopterul de plajă. Lumea a început să se agite. Elicopterul căuta un loc de aterizare şi le băga nisip între dinţi celor rămaşi cu gura căscată. A traversat plaja şi a aterizat pe câmpul de lânga Goblin.
Paznicul suprem al pipi-ului şi rahatului de pe plajă, taxatorul de la closet, zice râzând:
"-Ăsta a venit să se cace aici la mine !!!"
Un coleg de breaslă râde în hohote şi adaugă:

"-Îi luăm 500 de mii la pişat lu ăsta!"
Din elicopter se dă jos un bărbat îmbrăcat în alb cu o sacoşă albastră în mina. Îşi descoperă omul de contact, se salută îi înmânează pachetul şi decolează în grabă. Sacoşa cu cele 5 Kg de vinete de la mama soacră a ajuns cu bine!
(Acum pe bune, ce rahat putea să fie în sacoşa aia albastră atât de important încît sa fie adusă cu elicopterul? Sau au fost doar o mostră de fiţe aeriene?)

Niciun comentariu: