joi, 10 iunie 2010

Calu' lu Nuţu, beat mort

După 2.147 de zile de facultate petrecute în interior pentru o tâlhărie mică şi ceva crimă organizată, Nuţu Cămătaru a ieşit călare pe calul Mugurel din puşcărie. Pentru că se grăbea să ajungă cât mai repede acasă să facă şi el o baie a apăsat pedala de acceleraţie a calului pur sânge depaşind viteza legală admisă prin lege. La nici zece minute de la eliberare poliţiştii de la circulaţie l-au oprit în trafic, l-au tras pe dreapta şi i-au cerut actele calului. Aici au apărut alte nereguli. Calul nu avea rovigneta plătita, avea folie pe ochelari şi era beat mort, iar la controlul noxelor a fost descoperit un nivel mult mai mare de dioxid de carbon eliminat în atmosferă. Nuţu a încercat să dea vina pe fasolea mexicană cu care este hrănit zilnic calul, dar explicaţia nu a ţinut.
Agenţii de circulaţie au declarat: „Numitul Balint Ion zis Nuţu Cămătaru a fost depistat în jurul orelor 10:15 călărind în viteză, fără cască un animal– un cal, în speţă. Pentru că şoferul calului conducea animalul fără permis de conducere categoria ATB (Animal cu Tracţiune Bălegoasă) a fost amendat." Simplul fapt că nu consumase bauturi alcoolice l-a salvat pe Nuţu de un nou dosar penal, dar calul nu a fost la fel de norocos. Era cam trotilat, abia se ţinea pe picioare. La porţile puşcăriei era să cadă cu tot cu Nuţu, să se facă praf amandoi. Băuse doi litri de vodcă, o sticlă de JB, două navete de bere şi 5 shoturi de tequila ca să-i treacă tracul din faţa camerelor de filmat. După ce a suflat în etilotest, Calul Mugurel avea o concentraţie de 2.40 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la IML, calul încăpăţânat ca un catâr a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Urla încontinuu că porumbeii sunt vinovaţi. Necheza ca turbatul că a băut cu bagabonţii ăia de porumbei toată noaptea de fericire că iese Nuţu.
Calul Mugurel riscă acum un dosar penal, suspendarea dreptului de a mai circula pe drumurile naţionale şi tractarea oricărui atelaj.

Niciun comentariu: