duminică, 1 martie 2009

Ca la ZOO !


Am fost la Zoo! Ultima oară când am ajuns aici, biletul era 15 mii, acum e 130 de mii că cică au renovat. Pula mea, aceleaşi animale obosite şi plictisite, o maimuţă cu o tumoare gigant la cur, (hemoroidus primatus) un leu adormit care avea în cuşcă un Aro (Automobil românesc) fără uşi, vopsit cu model de zebră, vidre care se scărpinau încontinuu, un cameleon care o adea în slow motion, vre-o 3 crocodili care puteai să juri că sunt de plastic, nu mişcau nici măcar un ochi, stăteau lipiţi de calorifer, câteva iguane veştejite, Nemo, nişte şerpi letargici, fazani aurii cu un picior, o veveriţă disperată după pufuleţi, un raton cerşetor mort de foame (se chinuia să ajungă la o bucată de biscuite ce era dincolo de gratii). Un cimpanzeu dormea pe o plapumă, un tigru făcea un fel de dute-vino pe un culoar de gratii în timp ce un grup de coca loca aşteptau cu telefonul în mână să-i facă poze, gâşte gălăgioase, papagali Hip-Hop (dădeau din cap ca pe o piesă de Snoop), pelicani retarzi şi ciufuliţi care se înghesuiau unul în altul, un bivol roz, un cal care făcea cât doi sau 3 cai de caruţa de ţigan, cai mai mici, ponei statici, căprioare tot din plastic, Nu hrăniţi animalele, o acvilă care se chinuia să zboare în 5 metri pătraţi, nişte lebede negre ameţite de frig, şopârle care mîncau cu ochii închişi, broaşte ţestoase cu vointă de maratonist, peşti cu picioare, şi senzaţia zilei, borscuţele otravitoare ce locuiau împreună cu miriapozii. Dezamăgire totala, Urşi Pula! Dar nu animalele din spatele geamurilor sau gratiilor ne-au fascinat, ci animalele care au venit să vadă animalele. Am observat câteva specimene rare. Una bucată cucoană trecută de 40 îmbrăcată în diferite nuanţe de mov de sus pînă jos cu doi pulărăi după ea, un "jmecher" de pipera care de la gat pînă la buric era macho style, băiat tras de fiare şi de la buric în jos megapixel de gay style. Cu nişte blugi mulaţi de crăpau pe el dacă se băşea, plus că avea nişte încălţări în picioare, n-am mai văzut aşa ceva niciodată. Un fel de pantofi cu nişte şoseste cusute peste ei care erau trase peste blugi şi de care atârnau nişte lanţuri pe stânga şi pe dreapta. Asta da specie rară. Grădina noastră zoologică este de căcat, îmi este milă de animalele alea, nu au condiţii nu ar trebui ţinute după gratii.
Pentru că nu ne-am săturat de animale, următorul popas a fost la cea mai adevărată grădină zoologică din capitală: ZOO Mall Băneasa, specimenele de aici mult mai bine hrănite ne-au impresionat. Boi, vaci, peşti, maimuţe, şerpi, gorile, păsărici care mai de care mai colorate. O adevărată menajerie de fiţe!

Şi ca ziua să se termine apoteotic ne-am uitat pe Senzaţional animal planet TV cu Dan Diaconescu în direct, unde ne-au fost prezentate dansurile şi cântecele de împerechere ale mamiferului Ţiganus Borâtus cu femela sa Minunatika Prinţesium.
Femela se alatura masculului intr-un dans din buric, specific speciei
Dansul împerecherii atrage mai mulţi masculi

Minunatika Prinţesium îngenunchiată de mascul

Un comentariu:

Anonim spunea...

Erau si frati mei pe acolo?