duminică, 7 decembrie 2008

Pupami-ai moashtele!

S-a deschis sezonul la vizitat moashte! Babe credincioase de prin toate colturile tarii, enoriasi evlaviosi, femei cu basmale pe cap si tineri lipsiti de preocupari inteligente pleaca din si in toate colturile tarii ca sa pupe oase de morti. Oricat de mult as incerca sa iteleg fenomenul nu o sa pot niciodata sa fiu pe aceiasi lungime de unda cu ei. Unde este satisfactia? Care-i Shpilu?

Ok, sa punem aceste migratii spirituale in baza credintei exacerbate de care poporul nostru da dovada. Pe principiul: Te doare capu ia aspirina, te doare ficatu baga aspirina. Asa e si cu biserica. Esti bolnav? Mergi la biserica. N-ai bani? Mergi la biserica. Esti nefericit in dragoste si cauti femeia ideala? Mergi la biserica. Esti homosexual? Mergi la biserica. Nu-ti mai merge calculatorul? Mergi la biserica. Nu stii cum sa-ti deschizi un bordel legal? Mergi la biserica. Esti pe moarte? Mergi la biserica. Da chiar crezi ca daca mergi 800 de km sa pupi 3 oase toate astea se vor rezolva? Las-o in pula mea de treaba ca nu pleci din Baia Mare pina la Constanta ca sa pupi niste resturi de oameni, fie ei si sfinti si sa speri in mai bine.

Pentru ca eu nu am facut si nu o sa fac asa ceva niciodata, am incercat sa nu mai fiu atat de "neintelegator" cu oamenii credinciosi si sa ma pun in locul lor. Dar ce sa vezi... nu merge, asa ca cel mai apropiat exemplu pe care l-am putut gasi a fost drumul meu la Timisoara pentru concertul celor de la LoopTroop. Cam asa pleaca si babele la moaste, ca mine la concert. Mi-o si imaginez pe tzatza Gheorghitza din Bolintin Vale cum asteapta cu nerabdare ziua portilor deschise la moastele sfantului X. Se pregateste cu 3 saptamani inainte ca ea a mai fost si stie cum e. Se urca in "otobuz" cu 2 prietene "de cruce" si pleaca spre gara, (Sau biserica pune la dispozitie autocare, ca la galeriile de fotbal?) mai ia cu ea si o tinara de 17 ani care n-a cunoscut calea cea dreapta a domnului. O duce la spalat de creieri, cica sa se purifice. Odata ajunse la corporatia numita biserica, cu o zi inainte de marele eveniment dorm pe pajiste acolo in fatza cu gindul ca niste oase uscate le vor scapa de problemele din viatza.

Partea tare este ca nici macar nu se apropie de oasele aluia, ca alea sunt puse intr-o cuitie de fier ascunse de ochii lumii. Ajungi in fatza te uiti 30 de secunde la cutie si mergi mai departe. Populatia tampa se imbranceste, se impinge, se injura si se scuipa mai, mai sa se omoare doar ca sa treaca pe linga o cutie si niste popi libidinosi care ranjesc satisfacuti de succesul moastelor lor. O prosteala pe fatza din care biserica face multi bani. Asa pot sa zic si eu ca am intr-o cutie de pantofi moastele lui Tzitzi, un caine sfant. Veniti sa-l vedeti si sa-l pupati?




2 comentarii:

ces spunea...

Mircea stie :)) la multi ani tuturor..azi fiind sf jigodie :)

7R33Z spunea...

coreeeect!!
subscriu din plin la faza asta!cheers