luni, 15 decembrie 2008

M-au prostit gunoierii


Eram si eu acasa la ai mei, ma uitam la Tv, mincam o clatita, eram fericit. Asta se intampla sambata pe la ora 13:00. Bate cineva la usa! Oare cine ma deranjeaza de la treaba cu clatitele? Ma duc la usa, deschid si vad in fatza ochilor un tzigam mare si negru, gunoier de meserie imbracat in verde si cu un shortz jegos pe el cu o mireasma de nedescris. Avea in mana un mare teanc de bani pe care il flutura pe la ochi mei, sa vad eu ca lumea a donat si ca ar fi cazul sa ma simt si eu. Intinde cealalta mina neagra si plina de bataturi de la ridicat tomberoane spre mine ca si cum ar fi vrut sa-l salut. M-am panicat, creierul meu refuza sa dea noroc cu el, aveam in cap numai groapa de gunoi de la Glina. Oare asta s-a spalat pe maini? Daca are vre-o ciuperca ceva pe sub unghii?
-Bunaziua domnu student!
-Bunaziua !
-Suntem si noi mai multi baieti, mergem asa prin bloc, acum de sarbatori!
-Asa si?
-Pai suntem baietzii de la gunoi, si daca puteti sa ne ajutati si pe noi? Sa luam si noi o jucarie la aia micii, si vecinii ne-a ajutat. A dat fiecare cat a vrut, dai si matele cat te lasa inima!
-Pai n-am bani, (uitandu-ma in portofel)
-Hai sefule mai cauta ca trebuie sa ai!

Gunoierul mi-a prins ca intr-o menghina cu mirosul lui glandele olfactive si de acolo nu a mai fost mult pina sa ma manipuleze cerebral. Eram anesteziat de la miros si creierul in lipsa oxigenului n-a mai functionat lucid. Eram ca in zona crepusculara, ma uitam la el si nu mai stiam ce sa zic.

Am lasat usa intredeschisa si am inceput sa caut bani prin casa. Iau 3 lei pe pe biblioteca vin la gunoier si ii dau banii. In mod normal trebuia sa-i inchid usa in fatza, astia au salariu mai mare ca mine in pula mea, au sporuri de rusine, de toxicitate si se plimba si cu masina de gunoi, in picioare acolo in spate, stiti voi!

Asta ii numara si zice:
-Nu mai pui si tu ceva aici barosane? Macar doi lei!

-Nu mai am!
-Stai asa! Intinde mina!
-De ce?
-Tzine!

Si imi toarna in palma cateva boabe de grau
- Sa fie cu noroc! Multumim!

Ce pula mea sa fac eu cu graul lui? M-am dus in bucatarie si l-am aruncat la.... GUNOI, deci i l-am dat inapoi.

5 comentarii:

ces spunea...

si la mine au venit :))) le-am dat muie

Anonim spunea...

@ces, si te lauzi cu asta?:))

Anonim spunea...

Pe mine m-au luat cu d'alea: "este ziua internationala a gunoierilor si strangem bani sa facem petrecere". I-am intrebat daca sunt invitat si eu, ca tare imi place sa beau si au zis ca nu. Tot nu le-am zis si eu. Si un "10slo de tigan prost"

ces spunea...

macar eu am ramas cu bani de paine :))

Anonim spunea...

LOL voi sunteti de neam vechi...acuma e la moda sa le inchizi usa in nas si cand ies din scara blocului sa le arunci oua in cap!