luni, 16 ianuarie 2012

Mosorul revoluţionar!

Revoluţia pe scurt. Cum s-a ajuns la violenţe de stradă?

Vineri:
E sezonul reducerilor.
Mai mulţi cetăţeni ai capitalei s-au întâlnit în piaţa Universităţii pentru a pleca în grup organizat la cumpărături. Toţi cei prezenţi în Piaţa Universităţii pleacă spre Cotroceni, AFI Palace Cotroceni.

Reducerile de la faţa locului nu erau destul de mari, aşa că, aproximativ 500 de oamenii au început să scandeze în faţa Mall-ului: "Ieşi afară haină ordinară." Jandarmii s-au aliat şi ei protestului, dar şi-au dat seama că nu pot purta haine civile şi au schimbat tabăra. Ei au înţeles că nu-şi pot cumpăra tricouri pentru că nu le pot îmbrăca din cauza căştii de protecţie pe care o au lipită de cap.


Sâmbătă
:
Supăraţi că preţurile hainelor din Mall-uri nu scad, românii s-au adunat într-un număr mult mai mare la Universitate. Ei s-au hotărât să meargă iarăşi spre AFI Palace Cotroceni. Pentru că frigul a pus stăpânire pe ei, s-au hotărît să alerge până acolo. Între timp, Jandarmeria instala la Cotroceni gardurile pentru cursa de 100 de metri. Alergătorii erau deja pe drum.

Cursa a fost câştigată de un domn cu o cruce de lemn, mâna divinităţii a fost văzută pe capul lui. La Mall-ul din Cotroceni era închis. Alergătorii s-au întors în Piaţa Universităţii. Pentru că au obosit de atâta alergat, oamenii au facut un apel însetat către barmanii din centrul vechi: "Toti barmanii sa vina la Universitate, setea e mare si Cocktailurile Molotow nu se fac singure." Barmanii n-au venit.

Leşinaţi de sete, oamenii i-au rugat pe jandarmi să le dea câte un jet de gaz proaspăt în gură ca să nu moară prin deshidratare. Jandarmii nu au vrut să le dea din gazul lor, aşa că oamenii au devenit violenţi. Ulterior, au primit ce doreau.

Duminică
:
Indignaţi de faptul că magazinele refuză să scadă preţurile la haine, românii s-au adunat în Piaţa Universitaţii pentru ziua cu numărul trei. De data aceasta au venit şi barmanii din centru, pentru că mai mulţi jandarmi au fost văzuţi scăldându-se ostentativ în cocktailuri.The party was Rocking! Patronii marilor lanţuri de magazine au scăzut preţurile hainelor speriati de numărul mare de cetăţeni adunati in piaţă.

Anuntul a fost facut la Portavoce. Berâşka, Zîra, PullănBer, Stavrid Arius şi HîşendeM au vrut să demonstreze că se pot face reduceri fabuloase, până aproape de gratis.

Reducerile impresionante de la magazinele mai sus menţionate au dus la manifestări violente în jurul magazinului Unirea. Jandarmii au uitat că ei nu poartă haine şi s-au bătut cu poporul pentru perechi de chiloţi la preţ redus.


Într-un târziu au apărut şi fenomenele paranormale, chiar de ziua lui Mihai Eminescu, spiritul poetului şi-a făcut simţită prezenţa în mijlocul revoltelor.

Fantoma lui Eminescu a fost văzută în rândul huliganilor de la Unirea. Poetul scanda către jandarmi: Şi dacă pietre bat în geam/Şi se cutremur proştii/E ca în tine eu să dau/Atunci când te apropii.

Gluma, glumă, dar nu este nevoie de violenţă ca dobitocii de la putere să înţeleagă ce vrem. Este nevoie doar de un număr foarte mare de oameni care să iasă în stradă şi să manifesteze într-un mod paşnic şi civilizat.

Niciun comentariu: