luni, 14 septembrie 2009

Lift mi ap !

Un amic m-a invitat la el în vizită, ăsta stă la 8 dar a specificat să urc pe scări că cică are liftul probleme. La cât de lene îmi este mie prefer să rămân blocat acolo. Cobor din autobuz, trec pe lângă chioşcul de bilete, traversez, şi intru în scara blocului. Ma îndrept uşor spre lift unde mai aşteptau 3 persoane. Dacă merg şi ăştia cu liftu înseamnă că nu e panică. Vine liftul ne urcam toţi... unu la 2, unu la 3, fiecare unde avea treabă, doar unu mic, chelios, puţin transpirat, cu o cămaşă bleu, o geanta de umar şi nişte pantaloni negrii n-a zis unde merge. Ăla de urca la doi tot freca o bucată de hârtie în dreptul butoanelor.
-Apăsaţi pe butoanele alea astăzi?
- Mă scuzaţi, imediat !
-Dumneavoastră la ce etaj mergeţi? Îl intreb eu pe ăla chelios şi mic! Ăsta nimic, o fi surd, îmi zic în minte, şi-mi dau ochii peste cap. Scot telefonul să văd cât e ceasul, tuşesc uşor şi liftul pleacă. Nici nu ne-a zguduit bine de plecare că ăsta micu şi cheliosu, după ce că nu era loc, începe să se cotrobăie prin buzunare şi scoate o legitimaţie de RATB şi zice:
-Biletele sau abonamentele la control !
-Poftim, zice ăla de urca la 3 în timp ce-i întidea abonamentul cheliosului. Am facut nişte ochi mari şi vineţi ca ceapa de apă şi nu înţelegeam nimic. Ăla de urca la doi scoate şi el din buzunar hârtia aia de o tot frecase pe la butoane şi zice:
-Ia vedeţi e bun ăsta?
-Da foarte bun, mulţumesc!
Se deschid uşile, etajul 2, coboară ăla cu bilet
-Ce bilete mă, ce abonamente? sunteţi nebuni toţi? Cum pula mea bilete ca să meg cu liftu?

-Biletul sau abonamentul pentru călătoria cu liftul! Începâand de ieri toate lifturile din capitală au intrat în subordinea RATB, iar călătorii sunt obligaţi să-şi cumpere bilet sau abonament pentru a putea folosi ascensorul. Biletele se pot cumpăra de la orice chioşc de bilete RATB.
Etajul 3, coboară şi ăla cu abonament

-Şi dacă nu-mi iau bilet ce-mi faceţi ?
-Amendă 50 Ron şi interzicerea utilizării oricărui ascensor de pe raza Bucureştiului pe o perioadă de două săptămâni. Eu vă sfătuiesc să vă cumpăraţi bilet, altfel mergem la sectie. Plus că nu aveţi cum să păcăliţi vigilenţa controlorilor de lift, avem camere video instalate în toate ascensoarele din oraş.
-Şi cum au ajuns lifturile în subordinea RATB?

-Păi nu sunt mijloace de transport în comun?
Se deschid uşile la etajul 6 şi fug pe scari pînă la parter ! Ies în faţa blocului, pun mîna pe telefon şi îl sun pe ăla la care trebuia să merg:
-Băga-mi-aş pula în blocu tău bă că era să-mi iau amendă în lift!
-Ţi-am zis să urci pe scări !

3 comentarii:

Anonim spunea...

:)) Bine ca postul cu chinezoaicele a fost mai apreciat :D

penisdemasa spunea...

briliant :-))

Teo spunea...

sper doar ca glumesti=)))

anyhow... genial post:D