miercuri, 23 septembrie 2009

Din Autobuz !

Am găsit maşina praf în parcare, autor necunoscut. Service auto perioadă nedeterminată = mers cu autobuzul. Sunt la a doua zi de mers în comun şi sunt uimit. S-a scumpit şi biletul de când n-am mai mers eu. Ieri am mers ilegal.. nu mi-am luat bilet, ce infractor sunt. Fauna de autobuz este mirobolantă.

Prima zi: O femeie din etnia lor, venită probabil de la complexul comercial Europa, scotea pe rând din geanta-i lucioasă perechi de chiloţi cu margini dantelate, de dimensiuni colosale, pe care le privea în soare, ca apoi să le aşeze pe genunchi într-o grămadă ordonată. După vre-o 30 de perechi albe şi negre a terminat. Cel puţin aşa credeam eu, când...a început să scoată tricouri, bluze, draci, laci, tot ce avea în geanta aia. Ziceai că-şi deschidea tarabă acolo în autobuz, mai avea să atârne câteva umeraşe de bare şi să strige 3 la zece mii. Se urca lîngă mine una d-aia, model hi5, mică de înălţime îmbracată în blugi (de la Blue jeans vine asta nu?) şi bluză de treling. Nu se aşează bine că scoate din ghiozdan un aparat foto şi începe să se uite la poze. Nu m-am putut abţine şi m-am uitat la 2 poze. După cum am zis, prinţesă de hi5, o poză cu ea călare pe o bancă în parc, într-o poziţie lascivă (în imaginaţia ei) şi următoarea, pe malul unui lac, cu prietenele ei cu care se adună pentru că se aseamănă. Bagă aparatu, scoate telefonul, un Nokia 1100. Când l-am văzut m-am gândit să-i sugerez să-l vîndă cu câteva mii de euro, dacă e modelul care trebuie îşi cumpără şi ea nişte lanţuri de aur, brăţări, inele, cercele, lucruri pe care fete ca ea le apreciază.

Ziua doi: Mi-am luat bilet ! M-am aşezat în spate lîngă o doamnă grasă. În partea dreaptă o femeie de etnie scoate din sacoşă o chiflă mare peste care tronau 3 feli de parizer ieftin. A început să bage în ea ca sparta şi mirosul se propaga în tot autobuzul. N-am mai suportat duhoarea, m-am dus în faţă. După mai multe staţii, se urca pe uşa de lîngă mine două familii de ţigani cu neveste tatuate, soţi tăiaţi pe antebraţe, copii murdari [i gălăgioşi. Femeile au început sa vorbească într-o limbă pe care nu o cunoşteam, moment în care o doamnă de vîrsta a 3-a a simţit nevoia să le atragă atenţia că sunt prea gălăgioşi. De aici a început o ceartă de o staţie, exact în creieri mei. Când s-au deschis uşile ţiganii şi-au băgat, verbal, pula în ochelarii babei şi au coborat. De menţionat că puţeau ăştia mai rău ca parizeru lu aia din spate. Uşile se deschid şi urcă un câine fără stăpân şi se aşează în cur
. Cu câteva secunde înainte să se oprească autobuzul, câinele se ridică în picioare, se deschid uşile şi coboară. Incredibil, şi câinii sunt leneşi în ţara asta!

2 comentarii:

x spunea...

transportul in comun e o inepuizabala sursa de uimire, dezgust si un agresor nemilos al simtului olfactiv :)

Anonim spunea...

Ce vorbesti tata ca nu se intampla dintr-astea in autobuz...poate ai visat