marți, 7 octombrie 2008

Scenarii criminale

Bai nene nu mai intzelegem nimic. La Mosor e panica, de mai bine de o saptamina sau chiar mai mult, nu stiu exact, lumea sta pe ganduri si incearca sa intzeleaga de ce, cum vine seara, "baietii apar de nicaieri", adica, masini ale politiei si jandarmeriei paruleaza pe toate stradutele cu girofaru' pornit si ochi lipitzi pe geam in cautarea infractorilor.

Bai infractorule ! stai asa ca suntem caralere pe tine.

Oricum, sunt foarte dobitoci, cum rahat sa prinzi tu infractoru daca te invartzi cu masina stanga, dreapta prin cartier si cu luminele alea albastre aprinse? Chiar daca flagrantu isi face treaba si o arde undercover, ii stim noi care sunt, astia cu bec rotitor albastru la cap sunt mai prosti ca noaptea, se vede girofaru ala de la 7 strazi distantza, are timp "criminalul" sa se mute din tzara cu tot cu soacrasa si sa se si angajeze in spania la falsificat de carduri.

Stai ! Politia, ai belit pula !

Sa revenim la Mosor, ce ne doare pe noi tare, da tare de tot ca pe babele care fac matinalul de la radio shantz duminica? Ok se patruleaza, se creaza o iluzie de sigurantza pe strada, o demonstratie de forta si bravada politieneasca, dar pentru ce? Siguranta cetatzeanului? Cacat, nu ma apara astia nici de mine da pai de cocalarii din colentina. Asa ca, intr-un cadru relaxat, am inceput sa analizam ce stim fiecare despre aceste patrule interminabile.


Scenariile criminale au inceput sa apara rind pe rind:

- Ba am auzit eu ca a fost un viol aici la sala asta de net, la Strike. Am vorbit eu cu doi baieti pe care i-au oprit jandarmii si i-au intrebat daca stiu ceva de un viol, sau daca au auzit ceva.


- Nu ba, nu e asta, am auzit eu ca a fost tilharita de 46.000 de euro o chinezoaica, acolo in spate la bloc la Pipe si astia il cauta pe ala de i-a furat.

- Eu am auzit ca au incercat unii sa fure un BMW X6, unu smecher, ala din spatele blocului de acolo, da nu au reusit ca cica i-a vazut cineva si au fugit. Si acum ii cauta.


-Eu auzisem altceva, cum ca s-au tot spart 5 apartamente intr-o pe aici pe zona si astia ii cauta pe infractori.


-Eu am crezut ca ii cauta pe drogatii aia de o ard pe aici cu ochii vinetzi si cu seringile in vene.

2 comentarii:

Anonim spunea...

eu am auzit k astia umbla pt k s-au spart 5 apartamente intimp ce se incerca sa se fure un x6..dar nu l-au mai furat ca au reusit sa violeze o kinezoaica...care kinezoaica avea o geanta cu 46 de mii de euro...si i-au furat-o astia;)

ces spunea...

:))))