luni, 11 august 2008

Sapte dintr-o lovitura !

Dupa ore bune de lenevit, si o lectie strashnica de injuraturi pentru cei doi writeri francezi veniti in vizita in Romania(i-am invatzat sa injure in romaneste tziganii de pe strada in Frantza) am decis ca este momentul sa iesim la un street bombing. Zis si facut, ne-am luat tuburile in sacose si am plecat spre destinatii necunoscute, totul se intampla in jurul orei 1:00. Am mers linistiti spre Bucur Obor, mai un tag cu markeru, mai un bomb, inca un tag cu acid pe geamuri, sa simta si francezii ca n-au venit degeaba in tzara. Si din tag in bomb in tag am ajuns pe SCM, pentru neinitziati (SCM=Stefan cel Mare) am facut un popas linga Parcu Circului unde am fumat 7 tigari cu Lixe, am facut un pic misto de francezi, dar si de Goro si am plecat mai departe prin parc spre B-dul Lacul Tei.

Cum mergeam noi asa cu graffitiu in buzunar si lasam urmele existentzei noastre pe zidurile orasului am ajuns in dreptul facultatzii de constructii cu gandul ca de acolo ne ducem direct acasa. Asta se intampla in jurul orei 3 si ceva. E, acum vine partea tare, chiar cand eram in fatza sediului partidului condus de nea Gigi, o masina de politie opreste cu scartzait de rotzi linga noi, se dau jos 3 politisti, doi tipi si o tipa (buna tipa) si striga dupa noi sa ne oprim. Cum am vazut masina de politie am aruncat pe jos tot ce aveam in mina, respectiv marker, spray, capace etc. Partea buna este ca nu au vazut momentul in care eu si unul dintre francezi am aruncat ustensilele, dar pe de alta parte Ac avea tuburi in geanta, si celalalt francez avea ghiozdanul plin cu conserve de vopsea. Politistii au trecut la legitimarea noastra, dar singurii care aveau buletinul la ei erau francezii si eu. Am golit buzunarele, politistii au chemat intariri (a venit un echipaj cu o politzista si mai buna) si uite asa am ajuns noi cu duba la sectia de politie, care crezi?.. 7, da sectzia numarul shapte. Cam aglomerat in duba, dar frumos, francezii se bucurau, dar in acelasi timp erau panicati, i-am atentionat sa scoata cardul de la aparatul foto si sa il bage in chiloti, asta asa ca o precautie, nu stii niciodata cum gasesti poze "porno" de pe la trenuri sau metrouri si o beleshti aiurea.

Ajunsi la sectie, mergem la etajul doi camera 23, o camera ce semana mai degraba cu o sala de clasa. Goro era cel mai familiarizat cu locul, cand era tasu sectorist la a 7-a venea la serbarile de craciun aici pe data de 25 decembrie sa primeasca portocale si ciocolatzi de la militieni, se simtea ca acasa! Ne-am asezat fiecare pe unde a vrut, camera s-a umplut de toti politzistii din sectie, iar biroul din fatza noastra de spray-uri, markere si capace.

Ei se uitau la noi, noi ne uitam la ei, cu totzii eram obositzi. A urmat procedura standard de verificare a datelor timp in care noi incercam sa le explicam ca nu am desenat nicaieri si ca ne duceam spre casa. Chiar daca noi negam totul, intra un tip in camera...imbracat civil care ne linisteste si ne spune ca ne urmareste de ceva vreme si ca a fost pe urmele noastre intr-o masina fara inscriptii si ca a vazut ca am scris, doar ca nu stie ce. Era si glumetz pe deasupra, ne-a intrebat daca suntem "Crew-ul Pirania, voi muscatzi si fugitzi?" si dupa ce zice asta, rade singur. (ma rog, inside jokes, macar stie cuvantul crew si nu a zis gasca)
Am recunoscut ca am scris, dar doar cu markerul.

-Pai si ce ati scris ma?
-Am scris cifra 7
-7, de ce sapte?
-Pentru ca sunteti sapte ?
-Da exact, pentru ca suntem sapte! (las-o asa ca a picat la fix :))


Atmosfera in camera 23 era destinsa, radeam glumeam, ne uitam la televizor, poltistii erau chiar joviali si incredibil de bine dispusi la 4 dimineatza in timp ce noi asteptam decizia finala. Dupa ce ne-au amenintzat ca ne dau amenda de cate 5 milioane la fiecare si ne confisca tuburile, parca nu mai eram atat de veseli, dar dupa cuma zis si domnul politist, "vorba dulce mult aduce" asa ca am vorbit cat de dulce am putut eu, cu miere, zahar, cicolata, tot ce aveam mai dulce in mine am lasat la sectie.

Dupa ce am inflorit o poveste cum ca am fost plecati toata ziua in afara Bucurestiului sa desenam si ca s-a intunecat si acum ne intorceam de la gara acasa, pe jos pt ca nu mai circula nimic i-am mai imbunat. Goro a picat iar la mijloc in gluma unui politist care l-a amenintzat ca ar putea sa-l aresteze pentru detinere ilegala de frumusete, asta s-a rusinat, era rosu in obraji, moment in care noi am izbucnit intr-un ras haotic.
-Domnu politist lasati-l ca e mai emotiv asa...
Gluma, gluma dar noi tot pe sectie, tot cu graffiti in buzunar, tot cu francezi dupa noi, nu mai aveam rabdare, hai odata o amenda ceva, orice doar sa plecam acasa.

Cand ne-au intrebat ce e cu francezii le-am zis ca sunt veniti in tzara de cateva zile ca sa participe la un concurs si i-am scos si noi la o plimbare prin Bucuresti, simplu nu?
In excesul de zel al procurarii datelor, o doamnisoara politist a ratacit buletinul unui francez, nu face nimic, bine ca l-a adus inapoi. Bla, bla ,bla morala peste morala din partea politistilor, ca nu e bine ceea ce facem ca sa ne potolim, sa desenam legal daca vrem si sa ii invatzam si pe prietenii nostri francezi ca nu e bine ceea ce fac. La ei in Frantza asa se face? (Nu, nu se afce asa, e mai rau) S-au hotarat intr-un final sa ne dea o amenda de 1 milion si sa ne confiste tuburile. Aici a sarit toata lumea cu gura... pai dece sa le confiscati ca nu sunt folosite, am recunoscut ca am scris, ne-a vazut si domnu ca am scris, dar doar cu markerul, spray-urile sunt neincepute (my ass)
Din cate zicea politistul avea dreptul sa confiste tuburile pt ca nu aveam factura de provenientza, dar inca odata a fost intzelegator cand i-am explicat ca tuburile sunt pentru concursul de sambata si ne-a lasat sa plecam cu tot cu ele. Am plecat din sectie, politistul a coborat cu noi, l-am invitat la concurs pe data de 16 si unul dintre francezi l-a rugat sa faca o poza cu el insa a refuzat pe motiv ca era in uniforma. Ne-am intors la locul de unde ne-au ridicat, ne-am recuperat markerele si tuburile aruncate si am plecat dracului acasa ca era deja 5:20.

P.S. Crew-ul din care fac parte francezii se numeste Seven, 7

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ces, mai sunt francezii in buc?D::DD:D

ces spunea...

nu