vineri, 8 august 2008

Da ce, mã , am ciungã in pãr?



Da fraiere, ai ciungã in par !

Azi dimineatza, pe la ora 4 m-am trântit in pat cu gandul sa adorm, am lasat televizorul pornit pe Mezzo (era ceva jazz, foarte tare ) si am inchis ochii, muzica m-a adormit instantaneu de parca baiatu ala de la saxofon ma troznise in moalele capului cu instrumentu. Nimic neobisnuit pina aici, doar ca la ora 9:20 telefonul urla disperat pe noptiera "Youuuuuu have a messsage!" Il ridic, citesc mesajul, era de la colegul meu de birou, mesaj din care am aflat ca nu pot sa ajung la munca mai devreme de ora 12, si asta deoarece el plecase cu o zi inainte cu tot cu cheia de la birou, asa ca m-am bucurat de ora in plus castigata si m-am rostogoloit in pat pe partea cealalta. Numai ca exact atunci am simtzit ceva lipicios pe degetele de la mina dreapta.


"Ce pula mea am pe degete ma? "


Deschid ochii insngeratzi de somn si ma uit pe degete, aveam putzina guma de mestecat. Stau eu si ma gandesc de unde cacat am guma pe degete si nu puteam sa intzeleg cum a ajuns acolo.

"Probabil ca aseara cand am scos guma din gura si am aruncat cu ea dupa cainele ala mi-a ramas pe deget si nu am observat-o" Dupa ce m-am linistit cu acesta explicatie m-am culcat la loc.

La 10:30 suna alarma de la telefon, nu am schitzat nici un gest l-am lasat sa sune pina i se face rau. Intr-un final arunc o mina dupa el si ii dau snooze. Din 8 in opt minute pornea aceiasi alarma dar eu nu eram in stare sa ma ridic din pat, mai ales cind ma gandeam ca am timp sa ajung la munca dupa cum zicea mesajul ala incurajator sa ajung dupa 12. Intr-un final pe la 11 si opt minute, eram cu fatza in jos printre perne cand simt ceva lipicios cu mina pe cearceaf. Ma ridic brusc si caut guma...ce guma ba nene ca nu era decat o bucatzica mica, mica de tot cam cat resturile descoperite mai devreme pe deget, m-am linistit, probabil ca s-a luat de pe deget pe asternut.

O curatz cu unghiile si o pun pe pachetul de tzigari, ma asez in cur pe marginea patului duc mina la cap sa ma scarpin, asa ca de dimineatza, cand...mina simte ceva al dreacului de lipicios. In secunda doi stiam deja ce este, ditamai bucata de ciunga incarligata in parul meu. Panicat incep sa pun patul cu curu in sus, arunc pernele sa vad daca m-am tavalit bine de tot in guma, dar din fericire toata se cuibarise in parul meu, pe partea dreapta, desupra urechii.

Ceea ce nu intzeleg este cum a ajuns ciunga acolo ca nu-mi aduc aminte sa fi avut-o in gura cand m-am culcat. Stateam pe marginea patului, rupt de somn, fatza in fatza cu oglinda, cu ciunga in par si ma gandeam:
"Cum pula mea a ajuns guma asta in parul meu? Tin minte ca ultima guma pe care am mestecat-o am aruncat-o in cainele de la mosor -Kick and Fly."

What ever, m-am ridicat si m-am dus in baie sa-mi vad mai bine reusita. Aici mi-am dat seama ca am facut un lucru extraordinar de bun cand am amânat drumul la frizerie. In chilotzi si cu ciunga in par fug la bucatarie, pun mina pe foarceca si ma intorc in baie, ce bine ca nu m-am tuns (exclam multumit), acum am de unde sa tai fara sa se observe. Infig foarfeca pe linga ciunga, decupez cateva fire ce mai puteau fi salvate dupa care, decid sa tai cu ura, dar in aceasi timp cu talent nebanuit de H...h..hhair shtilist.

Tunde ! (bobina stie mai bine)


Tai odata, smocul de par cade in chiuveta, pun mina pe cap... inca se mai simtzea ceva guma lipta aproape de radacina. Sa-mi bag pula raman cu gaura in par daca mai tai odata, ma apropii de oglinda ma uit mai bine pina unde se intinde guma, bag foarfeca si tai.... uraaaa no more ciunga in mai hair !


Cuvantul ciunga m-a fascinat intodeauna, nu el in sine cat provenientza lui.
Inca din perioada comunista gaseai in targuri si talciocuri tziganci care cunosteau atatea limbi cate fuste aveau pe ele, niste doamne poliglote ce sa mai, multilingvism comercial la usa cortului " Fã, cum sã aude asa sã zice!" Multumim etiniei pentru acest cuvant deosebit de frumos imprumutat de peste ocean..."Chewingam americana avem baietzi !" Ciungã dulce, ciungã bunã faci baloane pentr-o lunã ! Ia Gumela neamule !

3 comentarii:

Marco spunea...

nush de ce,da parca nu sunt singuru de parere ca articolu asta nu prea isi are locu' :D

Anonim spunea...

Domne sa voteze lumea, ca daia e o tzara libera, sa voteze !

ces spunea...

eu zic ca e destul de ok :) atata timp cat cage nu a avut o erectie cat casa poporului sau casa scantei(cat tot lucreaza acolo) din cauza gumei...eu zic ca e foarte ok ;)