luni, 16 iunie 2008

Passa Me !



Sambata nu am avut ce face si i-am scos pe totzi la fotbal, greu a fost pina ne-am hotarat unde sa mergem, dar a meritat. Terenul de Rugby din Studentzesc e mare si primitor si a avut loc pentru noi toti plus 3, 4 batrani care faceau plaja, o cireada de tzigani galagiosi, un cuplu cu probleme de ordin sexual care mai aveau 1 pic si se handraleau acolo pe iarba si 4 francezi gata sa se arunce in lupta dreapta cu noi. Daca am vazut ca francezii sunt tristi dupa meciul cu olanda (4 Olanda-1 Frantza) si noi suparatzi de ratarea lui Mutu am zis sa ne facem propriul campionat mondial chiar acolo in Studentzesc.

Echipele nu erau egale si nu stiam cum sa ne impartzim, norc cu doi "fotbalisti" de meserie care se aflau prin zona si s-au angrenat la joc, plus unul dintre batranii de la plaja care a ales ca echipament de joc slipul albastru din polyester. "The Mosor Team" executa lovitura de incepere, mingea fuge ba in stanga, ba in dreapta, noi tzipam fara sens, francezii recupereaza, avanseaza pe flancuri paseaza mai ceva ca Zidan si shuteaza mai bine ca Riberi. Noi in poarta nu aveam decat un ochelarist nedormit si cu mainile rare asa ca golul a fost iminent. Frantza-Romania 1-0, 2-0, 3-0 da hoooo ma! Noi nu mai dam gol? Situatzia era tragica, din 7 jucatori toti eram praf, ultimu care jucase fotbal recent era Marco si asta la Iuventus Colentina in perioada pubera, deci, in el statea gloria echipei noastre, vedeta, briliantul si rubinul scuadrei de la mosor. Alaturi de el atacantul nostru de elita...Goro, om crescut la circ de mic, polivalent in ceea ce priveste sporturile cu mingea avea sa aduca egalitatea pe tabela de marcaj.

Din tribune fetele ne aclamau, ne strigau pe nume si ne faceau sa jucam cu patos dumnezeiesc... (draci, erau plictisite de moarte, asteptau sa mai cada unu pe gazon sa rada de el)
Acum, la noi in echipa toata lumea vorbea in româna, dar in tabara adversa erau amestecatzi francezii cu tziganii si cu batranu ala in chilotzi albastrii. Spre surprinderea noastra comunicarea defectuasa din randul lor nu i-a facut sa piarda in fatza noastra, cel putzin nu in prima repriza. La noi intre timp au venit intariri, Pap- asta e un fel de Mutu de colentina- cu skill-uri dinalea ascunse, nici nu a intrat de 1 minut pe teren ca i-a ingenunchiat pe francezi, care bolboroseau ceva pe la spatele nostru... din cata franceza cunosc eu cred ca vroiau sa-i faca o propunere sa joace la ei la club, dar noi nu-l dam ca asta e singuru fotbalist de la mosor cu SUV, adica masina dinaia mare cum au fotbalistii, Aro strain cum se poarta si daca pleaca asta nu mai putem sa mergem in deplasari.

Ma rog... sa revin la batranul in chilotzi albastrii si ghete albe fara crampoane... nu intra nimeni la el frate, da nimeni De ce? Ca ii atarnau pieile pe el si era scarbos si nu puteam decat sa-mi imaginez cum unul dintre noi se impiedica de septuagenar cade peste el si se tarshaie cu fatza lui tanara de ridurile batrane si transpirate ale vivacelui jucatordate cu crema solara.

Sau un alt scenariu era acela de a-l trage -ca la fotbal- de short in lupta pt minge si in exces de zel sa ramai cu polyesteru in mana si batranu in stromeleagul gol atarnindu-i ca o pereche de incaltzaminte incolacita pe cablurile de curent. Atunci era momentul ca fetele sa iasa din plictiseala si sa-l incurajeze pe voinic, sa le arate el lor cat de chipes este in goliciunea-i deplina. Pacat ca nu s-a intamplat ! Batranul s-a intors al bronzat si in locul lui a intrat unul de la noi, cu nevoie de afirmare pe plan international, atat la nivel fotbalistic dar si la nivel lingvistic asa ca emotzia jocului l-a impins catre rostirea cuvintelor magice: Passa Me ! Passa Me !
Ce passa me ba? ca astia sunt francezi ! Macar daca le ziceai in engleza poate mai pricepeau ceva. Motivatzia tinarului jucator de la mosor a fost ca isi pierdea cuvintele in fatza unor asemenea stele de talie internationala si singurele care i-au venit in cap erau cele invatzate de la telenovelele pe care le urmarea mama sa in timp ce el, copil fiind se juca cu masinutze pe covorul din sufragerie. Pe scurt asta a fost meciul de fotbal intre reprezentantele Romaniei si Frantzei, pe care cred ca l-am castigat noi pina la urma ca scorul s-a pierdut in negura timpului. Acum asteptam urmatoarele derby-uri cu echipele Italiei si Olandei.

2 comentarii:

Marco spunea...

I-am batut ba ca am inceput sa dau cu Mutu de Colentina in ei :D
BA EU NU AM FOST LEGITIMAT LA JUVENTUS COLENTINA,AM JUCAT DOAR 2 MECIURI PE BLAT SI AM FACUT 3 LUNI ANTRENAMENTE ALATURI DE EI ! :))
Altfel ii zice la echipa la care mi-am incheiat eu cariera fotbalistica in momentul cand mi-am rupt picioru in 7 bucati :D

Anonim spunea...

Noptile lungi pierdute aiurea pe site-uri straine alaturi de numeroase perno para arriba, es mujeres hermosas, yo cree, retratado en ropa interior femenina atractiva, o la ropa. He tenido siempre un amor para éllos.